Wednesday, February 23, 2011

When a man opens the car door for his wife,
it's either a new car or a new wife
.” - Prince Philip


Today, via Twitter, I did my Hanis Zalika-inspired news sharing and one of the news I shared was of the Indian man in Kolkata, who has the largest family in the world, of 39 wives, 94 children and 33 grandchildren. Respect! I’m gonna refer to him as just Pakcik after this. So yes, Ya Tuhan, 39 isteri! Ini mengalahkan emperor dinasti Ming! Adakah dia mampu ingat nama semua orang? Kajol! Oh you’re Rani. Both of you look the same. Oh you’re cousins? No wonder. You tall one, are you Kareena or Karisma? I cannot tell the difference between you two sisters. Haaa that gorgeous hot stuff I remember, Aishwarya, come! Headache, bukankah?!


Are these women satisfied? I mean, not that ‘satisfied’ satisfied. Pakcik can always take supplements like janggut tok guru or something for that. Heee. I mean, are these women emotionally content? Macam mana Pakcik nak layan mood swings kalau 13 dari 39 orang ni PMS at the same time? Lantakkan sajalah? Kalau 7 dari 39 pregnant? Macam mana nak layan cravings? Kajol mengidam goreng pisang, Aishwarya nak aiskrim coklat, Karisma minta Pakcik urut kaki. Headache! Pakcik ingat tak birthdays and anniversaries? And do they all live together? Under the same roof? If not, does Kareena only get to see her husband selang 38 hari? What if all 39 of them want the latest Longchamp from the Kate Moss collection? Headache!

Ask my husband. He’d surely say, SEORANGPUN AKU SAKIT KEPALA. Haip!

And I’m pretty sure Pakcik couldn’t possibly remember his children’s names. And how does he support all of them? All 94 of them?! I have only 1 child and he costs me more than my own expenses per month. By choice of course, anak asyik dapat baju baru while Mama pakai baju pudar warna. Hahaha. That aside, yeah, 94 children?! Arnab ke apa?

Tapi aku meletak dan membandingkan hidup Pakcik dengan situasi keluarga yang aku anggap ideal. Mungkin ideal bagi Sri Devi ialah ada 38 madu, boleh jadi kawan bergosip dan bertumbuk. Mungkin ideal bagi Rajnikhant, ada adik beradik seramai 93 orang, senang nak tiru jawapan kerja sekolah, senang nak main galah panjang, senang nak lawan gangster kampung. Mungkin ideal bagi Rani, tak kisahlah, asalkan ada suami, tak akan dicemuh dan diganggu masyarakat, tak kisahlah kalau dia dah ada 38 isteri dan sudah tua 89 tahun. Ideal kita kan berlainan.

Yang pasti, aku ada perasaan nak pergi Kolkata berkenalan dengan Pakcik. But no, Hubby, you don’t get to berguru dengan Pakcik, walaupun Rozita Che Wan sunyi T____T


UPDATED!


[Oh my God oh my God oh my God! Here's the LINK to the pictures of Pakcik and his huge family & their dorms. Yes dorms! Super damn cool lah]

19 comments:

HW said...

Teringin nak tahu dia kahwin umur berapa? Hahaha! Dan bagaimana dia boleh survive dengan kesemua isteri, anak & cucu beliau. Fuhhh.

-Wahida-

AyinEmran said...

Comel! (I mean your entry. Bukan pakcik)

Marliza Radzi said...

Wahida: Exactly kan? Tanya Hazri dia sanggup tak :P

Ayin: Haha ingat kau ada nampak gambar Pakcik. Nak juga tengok.

reena said...

Janggut tok guru?

LMAO!

Nice parody.

Kak yanti ni lawak lah. Comel sangat plak tu. Hehe.

ska said...

hahahhahaha gelak je membaca entry ni. hiburan di ptg hari. hihi

Marliza Radzi said...

Reena: Ada kan jual apa entah, tok guru punya, janggut rasanya. Macam eyewww. Haha.

Ska: Yeay glad I amused you :D

reena said...

Jus tok guru la kak yanti. bukan janggut. LOL. kalau janggut, ada ke orang nak beli. macam err...euwww? ni buh jus pun org dah pikiaq pelik. haha.

Marliza Radzi said...

Haah jus! Jus seperti lagi eyewww. Hahaha.

Acaii said...

Dia kaya kot am!!hehe. Kalau miskin maunya isteri-isteri pakcik tu suka kat dia :P

Anak Mami said...

dalam kosmo ada gambar pakcik. siap ada gambar rumah & gambar bilik.

pakcik tak macam orang india langsung! putih, macam nepal pon ada

nat king cole said...

lol lama tak gelak besar! Tq am

mrsdjones said...

Tergelak baca sentence last tu. Oh, Rozita Che Wan mmg hot! Kalau diberi peluang husband saya pon nak tambah sorang lagi opps!!

Marliza Radzi said...

Acai: Kaya kot, kalau tak macam mana nak support kan?

Anakmami: Haahlah Nepalese kot.

Mrsdjones: Would you let him? Heh.

sharel said...

i like the quote by Prince Philip..heheh

On the other hand, mamat ni mesti sangat adil dan penyabar orangnya. Wonder how his bed schedule like? Imagine leteran dari 39 orang di telinga..pergh..tu tak termasuk tangisan 94 dan 33 lagi!

Marliza Radzi said...

Penyabar atau jenis tak peduli? Heh.

YATT said...

aku suka tajuk entry. hehe.

Ahsuez said...

Hahaha.. This is funny!

Perhaps due to the society's condition, living with a husband, 38 madus and more than 100 other tiri family members, is still a blessing. I mean if the Pakcik has the financial to support all of them (ditambah pulak dengan some isteris yang bekerja and anak-anak yang dah besar dan bekerja to help each other) it is rather better than those yang merempat minta sedekah.

And these family members memang lah antara orang-orang yang begitu menghargai.

Y A T T said...

agak2 nya ada tak anak-anak yg ada crush sesama sendiri? heh. mesti ada kan. hehe.

Marliza Radzi said...

Ahsuez: Betul, sebab society kat situ kan macam bila dah kahwin baru darjat perempuan terangkat.

Yatt: Kan? Akupun rasa.