Friday, August 20, 2010

Whoever said money can't buy happiness
simply didn't know where to go shopping
” - Bo Derek


It just dawned on me that I’ve been waking up at 4.30 a.m. every morning this Ramadan. OK I actually bangun beberapa kali sebelum that 4.30 to feed my baby tapi 4.30 is when I bangun dan tak tidur semula. Cuma one or two occasion saja I did sleep after Subuh.

I used to really like to tidur after Subuh but nowadays rasa rugi sebab I get to do so many things before my baby wakes up. For instance today, I woke up at 4.30 to feed him, then I had my sahur and watched Nur Kasih while at that. Did laundry, folded and ironed baju, kemas dapur and sapu rumah, bungkus packages to be sent out to Ibu and Ayin (Raya gifts for Kasih!), checked and replied personal emails, and perfected my order from Ralph Lauren via Melissa’s Wardrobe.

Who or what is Melissa’s Wardrobe? This is where you go to when one day you wake up and say to yourself, “I want to spend my hard-earned money on something expensive for my child!” Hahaha. Well, expensive for my standard, that is. I’m supposed to be kedekut, remember? Ngeh. But apparently not so when it comes to Hadi.


How does Melissa’s Wardrobe works? You go to any websites - ralphlauren.com, gap.com – Email Kak An the moderator your link and she will provide you with the price quotation (in RM together with the shipping cost and tax), confirm your order via email, remit payment to her account and wait impatiently for your goods to arrive. Basically, a personal shopper for you.

Interested? You have until today to order stuffs from Ralph Lauren, and goods will insyaAllah be received before Raya (I don’t know why I’m promoting Melissa’s Wardrobe, maybe because I like the idea of online personal shopper and yes, Kak An the moderator is really nice)


Ralph Lauren is on sale, y’all!


Look at these cute top and bottom sets. I was rambang mata, but of course I only pandang yang on sale saja. Tak mampu, beb. Kalau on sale, barulah mampu jeling.

Kalau girls, lagilah spoiled with choices. Terlalu comel!


I wanted to purchase some Baby Gap rompers, also on sale (like I tweeted yesterday, I saw Hadi’s romper which Hubby bought in Baby Gap for RM70 selling at only USD9.99. Pfffft!) Tapi kalau Gap, dapat after raya, so next time lah, bila ada keinginan nak membazir duit lagi.

I ordered this for Hadi. Baju raya! On sale, of course. I hope it is as kacak bergaya as it looks.


Online shopping is dangerous! Nasib baik aku jenis kedekut, lalu dapat kawal diri. Sudah, sudah, jangan membazir selalu sangat. Ingat sikit orang kat Pakistan, Gaza, sana sini yang tak dapat makan. Lepas ni, Hadi, kita cari baju raya yang on sale saja di Metrojaya, Jaya Jusco and maybe Sogo. Atau kita online shopping beli Nissen rompers yang comel-comel dari Jepun. Hehe. Macam betullah apa semua orang kata tentang bila dah ada anak, memang tak kisah sangat nak beli baju raya sendiri, memang tak kisah nak spend a tad more lavishly on them.

How did an entry about tak tidur after Subuh tiba-tiba menjadi promotion for Melissa’s Wardrobe?

Anyways, I hope my baby will behave well today macam semalam. His Tok told me dia baik and ceria saja all day long, despite tak ada elektrik from 10 to 4 due to kerja-kerja TNB, kemudian he did not throw tantrum on the way back home and sat quietly layan diri in his car seat (usually kalau jem, dia buat perangai sikit sebab dia suka kereta bergerak), he teman me berbuka - duduk diam and watch TV (err, Two and A Half Men, boleh?) in his Bumbo seat and terus tidur at 9 something after puas mengempeng. That’s my boy!

OK Hadi, malam ini will be another night without our favourite guy, please behave yourself and be good to Mama, will you? Kalau good boy, Mama upah mengempeng! Hah!

Oh and yes, please be reminded: you have until today untuk terjebak ;)

17 comments:

reena said...

Baju babies memang gerammmmmmmmmm sangat! Comels tahap maksimum!

-Dari orang yang belum kahwin.

ska said...

AM,
mengempeng tu apakah? hehe

Marliza Radzi said...

Reena: Terlalu! Baju baby girls lagilah. Geram!

Ska: Seperti yang diterangkan dalam entri sebelum ini, menyusu sehingga tertidur. Dan seperti yang dinyatakan oleh sahabat saya, Acai, ia juga bermaksud peluk rapat-rapat. Hehehe :D

AyinEmran said...

hahaha ajak org utk terjebak sama eh? kalau beli byk untung shipping cost kan?

Marliza Radzi said...

Ayin: Tak juga, sebab menurut Delma (yang berYM dengan Kak An tu), shipping based on berat and aku rasa yang mahal is tax sebenarnya. Heh.

Rin said...

1. nur kasih tersangat best smpi malas nk layan drama melayu lain dah..kalau tak tahap nur kasih takmo tgk

2. online shopping bahaya. tgh2 mencari kek2 clj pun boleh terjebak!

3. baju baby mmg best dan knp tak berkira sgt nk beli tak pahamlah. tiap2 bulan beli baju utk anak sedara yg sorg tu. kalau anak sndiri nnti tiap-tiap apa tak tahulah..

sekian, komen saya.. hehehe..

Rin said...

eh, knp sy tulis mencari kek2 clj.. pdhal kes2 clj laaa.. hadehhh..

Marliza Radzi said...

Arin: Itulah AM confused, kes ke kek ni? Hahaha! Best kan Nur Kasih? Tengok ulanganpun tak jemu.

Anonymous said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... kan dah terjebak! hihii...
nasib baik la baby boy ni tak byk accessories mcm baby girl - yg lagi comel2 tu.

baguslah Hadi! Goodboy! kadang2kan, kite je yg dok pk worst case secnario, padahal baby tu tak tau menda pun. hehee...



~coffeeaddicts~

Marliza Radzi said...

Aida: Itulah, fikir teruk-teruk. Tapi yalah, kita kena expect semua benda supaya bersedia. Hahaha!

Aida, nak ajak tengok website Lil Denzell; baju Nissen dari Jepun comellah!

http://www.lildanzell.com/index.php?act=viewCat&catId=133

Ryah Jasmi said...

am,

selalu terjebak, but then worth buying kan.

actually boring betul jumpa/di approach oleh web/sosial network yg offer baby clothes, but then mostly immitate ounya. baik terus pi chow kit.

but this time is different

suka suka

kita dah terjebak

tq for sharing

-k.ajai-

madulebah said...

kakak pun suka online shopping, tp kena hati-hati juga pasal saiz.

*ada orang tengah gilakan kek dan terbayang oven tu yang nak tulis kes jadi kek. siapakah dia?

Rin said...

k nida: ada org terkesan laa dgn komen akak tu.. hahaha!

Marliza Radzi said...

Kak Ajai: Selamat terjebak ;D

Madulebah: RL ada bagi size indication. Ada chart semua, dan mereka akhiri dengan berkata, 'when in doubt, choose 1 size up'. Hehe.

Arin: Oh ada cerita rupanya! Haha!

thehealthinspector: said...

ye, online shopping mmg merbahaya..nasib baik aku tade ct kad, jadi perlu approval dr 'big bos' sblum bli apa2.. kalu tak, konfem dah mcm2 aku bli..huhuhu

Shafini Mustafha said...

Online Shopping for babies? memang terlalu bahaya..asal nampak je, semua baju memang cute. Baju boys, amat bergaya dan kacak untuk baby..so, memang bahayaaaa..! haha

honey dah stop dari terjebak (buat sementara waktu)..eheh..

Marliza Radzi said...

Health Inspector: Haha. Baguslah.

Honey: Bagus Honey, dah insaf ya? Jangan terjebak. Hehe.