Monday, August 23, 2010

You will always be your child's favorite toy.” - Vicki Lansky


I finally got Hadi a Bumbo seat! I’ve always wanted one since I saw it somewhere on somebody’s blog because it's comel dan nampak selesa. And thanks to Little Whiz August Sale, I managed to get it (together with its tray) by RM110 cheaper from its original price.

Why I think it is a must-have? (Selain sebab it is so comel like a baby's butt!) The award-winning baby seat is like an extra pair of hands. Consider yourself lucky if you live with your mom or you have a helper, but for mothers like myself, whenever the husband is not around, I am left with no help and this is when a Bumbo comes in handy.

Letak Hadi dalam his Bumbo and I get to go do something else like makan or melipat baju or mengelap meja. And although it comes with a warning untuk tak digunakan untuk mandikan baby, but I use it anyway bila nak mandikan Hadi secara menjirus (iaitu ketika nak cepat or just nak kasi dia sejuk selesa) when the husband is not around to hold him for me. Just be careful lah kan. Apa-apapun parenting ni, kena ikut guts, lojik akal dan berhati-hati. Bukankah? Oh but whatever you do, for babies around Hadi’s age, never ever leave the baby unattended in his Bumbo, takut he tries to wiggle himself out of it ke apa. Bahaya. All in all, it was a good buy.

The main reason behind this entry (which I wrote in a jiffy, 5 minit kot) is sebab Mummy Kasih nak tengok Hadi in his Bumbo. So this is for you, Mummy Kasih and Kasih!

Whatcha looking at, punk?

26 comments:

AyinEmran said...

Alolo tomei tomei Hadi tu. Comel sgt padat2 dlm bumbo. Mata dia yg paling aunty geram.

Thanks bebeh for the entry. hihi demanding betul kan?

reena said...

Halaaaaa comelllllll!

Mata bulat, mulut comel tak tahan. Gerammm!

Pandai Hadi tengok kamera last pic tu. Hehe.

Marliza Radzi said...

Ayin: Haha boleh je aku nak share gambar je, ni sibuk siap nak tulis short review bagai. Haha.

Reena: Dia sombong dengan kamera. Nampak kamera terus berhenti senyum/gelak.

Ayu kwn Ayuni said...

paling suka tengok mata hadi...hitam jeli!

Mademoiselle Ctiey said...

Wahhh.. so cuteeeeee.. mata bulat.. hehe..

Anak Mami said...

hadi adalah sangat comel! dhia geram tengok gambar ni.. hihi..

Marliza Radzi said...

Ayu: Haha hitam jeli tu apa?

Ctiey: Kalau terbangak, memang jadi lagi bulat.

Anakmami: dhia nak Bumbo gak kot. Hehe.

madam teacher said...

Finally bought a Bumbo myself (sblm ni ade kawan pinjamkan) at a carboot sale for £8 = RM40. Mawaddah is too old (and big) now for Bumbo, utk future kids Insya-Allah.

Bumbo sgt berfaedah (macam iklan la pulak). Hadi sangat comel!

Marliza Radzi said...

Madam Teacher: Alaa murahnya pre-loved Bumbo. Jeles. Hehe.

yunik said...

bumbo?? ahaha baru tahu ada such word and thing!

tolonglah kau pakaikan dia baju belang² camtu cam sprt banduan comel sangat!

FrH said...

argh, so comel mata & rambut hadi.
good idea to use it when to bath him.

p/s i tak sempat nak beli this bumbo seat sbb carik asyik xjumpe & by that time my boy dah start crawling. huhu. terasa rugi di situ.

twayblade said...

mana aci. i bought bumbo for imran last year, at littlewhiz jugak, plus its tray, at rm159. after less katanya. keji. argghhhh.

bumbo tu, it's a big no-no to my MIL. nanti bengkok tulang belakang imran katanya. KATANYA. senang citer balik rumah MIL jgn bwk dah bumbo tu. settled.

madulebah said...

Buntangnya mata walaupun tak senyum tapi tetap chomel

eerrr.. akak nak sewa je bumbo seat ni boleh tak?

Anonymous said...

I have yet to put Umar dalam his bumbo seat. nanti nak try lah!

hadi sangat kacak bergaya dalam bumbo seat tulah!




~coffeeaddicts~

Fadhilah said...

alolo,comelnyer hadi!geram tengok!mmuahh!

Marliza Radzi said...

Yunik: Hahaha aku lepas dah pregnant baru tau kewujudan jadi normallah tu. Hah.

FrH: Next baby lah? ;)

Ida: Betul, semua orang puas hati macam tu. Haah memang ada orang berpendapat if baby is not able to sit on his own lagi, then biarlah, takyah paksa.

Madulebah: Beli yang pre-loved lah nanti. Hehe.

Aida: Dah dapat eh 3-months-birthday Bumbo Umar? Hehe selamat mencuba.

Fadhilah: Almost sendat dia dalam tu. Heh.

Ayu kwn Ayuni said...

Marliza, hitam jeli tu mcm hitam yg bersinar2 dan bling bling....1st pic Hadi di hospital tu dah besar,hitam jeli....U makan vit apa bleh jadi mata dia cam tu? hihi

Y- A-T-T said...

jumbo ni sesuai dr umur berapa spi berapa. awal kan dah tanyer. harhar.

mahalnyer utk satu kerusi kecik mcm tu? heh. mcm ala2 bangku kiter cuci kain.

ok abaikan aku.

Y- A-T-T said...

hitam jelly tu mcm hitam mata kucing.. hehe.. mcm citer shrek. hehehe pepandai jer aku intrepret ayat org lain.

Marliza Radzi said...

Ayu: Haha tak tahulah. Ada orang kata makan buah delima. AM ada lah makan 4-5 kali.

Yatt: Bumbo lah bukan Jumbo. Haha. Baby gadgets memang mahal. Tapi this one multipurpose lah. Recommended. Kau kena tengok dan rasa dulu kot baru rasa worth it.

Alin Marlini said...

nyomeinyer si kenit ni...geramnyer...raya ni katner am?

Marliza Radzi said...

Kak Lin: Raya 1st JB, 2nd baru balik ke side AM.

sharel said...

Bumbo tu memang mudah especially during feeding time..but once the baby dah lasak,..tuggang terbalik Bumbo sekali dengan baby tu! Umayr dah kena ban from duduk dalam tu, tapi kerana material yang lembut, dia happy menggigitnyaa..

Enjoy your Bumbo Hadi!

azu said...

amboi amboi amboi bibirrr... syeksyii nyerrr...

Marliza Radzi said...

Sharel: Haah inipun kadang-kadang nak cuba wiggle himself out dah. Heh.

Azu: Haha bibir mungil.

NORZATIHANANI said...

sis, bumbo seat ni sesuai utk berapa bulan?