Thursday, April 29, 2010

"Childbirth is more admirable than conquest, more amazing than self-defense,
and as courageous as either one
" - Gloria Steinem



39 weeks and 3 days today.
About time, my little one, about time.

Do pray for us, good people :)


32 comments:

ijankuk said...

insyallah...everything will be fine :)..amin

Ayu kwn Ayuni said...

mcm tau2 jek sume org tertanya2"sudah ke belum?"hihi...insyaAllah tak lama lagi tuh....good luck!

ska said...

good luck AM. anda boleh!! :)

ieja said...

gudluck! hope all goes well aminnn :))

intan azliana said...

am.. mesti dah tak sabar nak jumpe baby kan? insyaAllah moge dipermudahkan

madam teacher said...

am, my advise, sabar je la. to be honest, after 38 weeks rase mcm i had enough with pregnancy. dah x sabar nk tgk muke si kecik dlm perut, from personal experience.. :)

btw, mine was 41 weeks. ;) yg penting baby n mommy sihat.

take care.

hudanesz said...

kak yanti: nak dekat ngn labour nanti, bykkan baca lailahailla anta subhanakainnikuntuminazzalimin yer..
insyaAllah, it helps..:)

diana sidek said...

Am, aku doakan kau dgn baby sihat and selamat ye!aku pon x sabar dah ni nak tgk the little boy! :D

Marliza Radzi said...

terima kasih semua atas nasihat & doa :)

Juma Karamah said...

InsyaAllah semuanya ok:)huhu.. tak sabar juga nk tengok ni!

(lari topik: limau+madu juga ubat batuk tradisi family saya, cuma kami +kicap.. memang agak berkesan dan enak kan)

sharel said...

tarik nafas.."puuuuuushhh!..."..

p/s: jangan tension macam Rachel Green ye..sabar

Marliza Radzi said...

juma: haah my besfren punya resipi pun ada campur kicap.

Sharel: sabar ni, sabar :D

yunik said...

hei beb, dah dapat baby belum?

hahaha!

Norr said...

Salam -

Babe - baby nak keluar time (L)abour Day kot....hhuhuhuh.semoga semuanya selamat,ameen.

an said...

Am,
Good luck! Banyakkan berdoa dan sabar dalam menghadapi kesakitan nanti. Setiap orang akan mengalami pengalaman yang berbeza. Tapi yang pasti semua kesusahan dan kesakitan akan hilang bila kali pertama menatap the little one! Wish u all the best!

zaihah said...

Am..wish you all da best...pray for you n baby..insyaAllah dimudahkan perjalanan..mintak ampun ngan hubby (nasihat dr org yg blom berpengalaman..read some where..hehehhe)

nbm said...

moga dipermudahkan.. :)

huzairiyah hussin said...

Am, u'll be fine. My prayer goes to you. Think positif, fikir yang baik-baik sahaja. Masa kita dulu, asyik fikir, 'karang ni ceasar', seklai tu betul2 jadi. Law of attraction-kan?. So just think the beauty side sahaja, everthing will be fine. Then, the rest-serah kepada yang Esa.

Hope to hear from you.

-Kak Ajai-

Marliza Radzi said...

terima kasih semua :D

Marliza Radzi said...

terima kasih semua :D

LindaZul said...

good luck am...sabar ye..akupun dulu 40weeks baru wijdan kuar.heheheheh....jgn lupa msg nanti boleh kitaorg visit bila ko pantang kat sini nanti

rosealley said...

wish u all d best:)

Marliza Radzi said...

terima kasih!

grenlina said...

semoga dipermudahkan ye am...

Marliza Radzi said...

ameen :)

Rin said...

Baikkk.. sy doakan Am smoga selamat2 saja.. jgn jauh2 dari hp boleh kah? Lepas bersalin dgn slamat trus update twitter.... (errkk, apa lah anak gadis ni bg ucapan tak boleh pakai.. hehehehe...)

Wahida said...

Pagi tadi ckp dgn Hazri, harini Am punya EDD (kannn?) Sabar ye, semoga dipermudahkan segalanya!

reena said...

Good luck! Moga segalanya dipermudahkan oleh Allah SWT :)

zaihah said...

Am,

you must have a baby's needy checklist kan??...bleh share ngan aku tak..wahahhahah..thanks..br nak work out for list of barang keperluan bayi...

neqyan said...

aloo,
just a friendly note, nanti after the baby is born, its not adviceable to swaddle the baby.i kene tegur by my ortho surgeon when i brought my baby to c him after she was born in a swaddle.not good for the hip.u can look it up.tp most of my family members tak puas hati when my baby dok kangkang cam froggy.nway, its a natural position for themm:D

Marliza Radzi said...

terima kasih, semua :D

it's 11.11 pm on 3/5/10 and nope, no baby yet. hehehe.

Wafaa said...

dup dap dup dap..