Sunday, March 07, 2010

We are all angels with only one wing. We can fly only embracing each other.


It started out as a mundane Saturday morning; woke up early for his uncle’s majlis aqad, picked up the in laws, witnessed the aqad and yada yada yada. You know, mundane lah. Setelah selesai by noon, I was sweating profusely and couldn’t wait to get home, take a shower, change into something comfy and just chill and do nothing. Man, was I surprised.

Aku buka pintu rumah and there they were. My girls. Throwing me a surprise baby shower. And I couldn’t help but screamed my lung out, I swear I must have pissed off some sleeping neighbours. The husband said aku jerit macam rumah kena masuk perompak. Far’s baby son Umar siap menangis, mungkin terkejut dengan pekikan nyaring aku. Kah kah. But really, I was shocked macam apa! Kemudian biasalah perempuan drama jiwa lemah lembut, teruslah menangis teresak-esak sebab terharu.

Inilah perempuan busuk berpeluh baru balik kenduri yang dikejutkan oleh kawan-kawan kesayangan beliau. Look, almost everyone was there! Elin, Mazia and Amy. Dod and Naem, from Shah Alam. Ana who flew from KL with her baby daughter Alysha. And my Kindred Spirit, Far, all the way from Terengganu. The only two yang tak dapat hadir were Aniz who is still in confinement, and Jaja, whose daughter was down with fever. Cepat cakap, siapa yang tak terharu kalau macam ini, siapa?!

Apparently they have been planning this for about a month or so. And Hubby was part of the scheme. Funny how I did not have any idea about this langsung! It was truly an awesome, pleasant surprise. Thank you so much, girls. And you too, Hubby. You guys are the best! OK enough with the bebelan and on to some pictures.

OK here’s another one of the above shot, now with Far and her son ready.

Then I changed into something comfy dan lebih menepati tema. Tudung adalah semata-mata bagi tujuan bergambar. Kah kah kah.

How time flies. Tiba-tiba kami sudah/bakal punya anak/anak saudara. Terasa sungguh dewasa. Bukankah baru semalam kami were a bunch of teenagers berhingus di sekolah undang-undang?

Game time! The girls prepared some games with pressies. Fun fun fun time!

Ini pertandingan Teka Saiz Perut AM menggunakan benang.


Mazia won and got the pressie from Far. Elin got second place dan dapat hadiah from Naem. Far kalah teruk sebab dia ingat aku gajah agaknya, punyalah panjang benang dia potong. Cheist.

Ini pemenang game tulis-tulis. Something like the Boggle game; I give you 1 word and you’d have to derive more words from it, which naturally is my favourite. Too bad I couldn’t participate. Kah kah. The word was Iskandar (Far’s son’s second name) and Dod and Amy won the game!


Then we played movie charade. That’s Amy the shy game host.

Hubby (still clad in his baju melayu from the majlis aqad) joined in and did some dancing motion. Nasib baiklah ada wife dia boleh teka pergerakan dia and guessed the movie Shall We Dance lalu memenangi pusingan itu. But our team lost it to Dod’s team. They were good. Heh.


Kemudian majlis pemberian hadiah! My little one got a lot of pressies from his aunties! Tengok, masih dalam perut sudah disayangi sebegini. Hehehe. Say thank you to your aunties, little one.

Suka suka suka baju comel. Can’t wait to dress him up dalam baju-baju comel ini.



The rest of the day, we talked and laughed like there’s no tomorrow. Oh and eat as well, thanks to Elin yang sediakan and tempah all the yummy foods. Thanks to you girls yang sanggup datang dari jauh. Terima kasih sebab susah-payah plan the shower, I know planning and mengumpul semua orang is a hard work sebab semua orang ada commitment masing-masing nowadays. Seriously terharu, tak tipu punya. Thank you!!!

It was definitely one of the highlights of my 2010. Awesome, awesome day. Aku tidur senyum semalam dan bermimpi rainbow and butterflies. Ngeh. Thank you for everything, darlings.

You guys rock my world!

38 comments:

reena said...

Super sweetnya angel2 Kak Yanti!

Si Ayu kawan Ayuni said...

saya yg membaca pon terasa seronok dan kebahagiaan...saya pon tersenyum...semoga dipermudahkan oleh Allah proses melahirkan nnt.Amin

Marliza Radzi said...

reena: they're the best!

Ayu: ameen :)

Naziatul Azrin said...

woahh.. sronoklah ada surprise!! =D

Marliza Radzi said...

arin: tersangat seronok :)

intan azliana said...

bahagianya org yang nama AM tu.. :0

AyinEmran said...

hahaha, kelaka lah far teka perut kau.

mestilah nangis punya terharu. baby pun dah rasa bahagia mlm td sampai skrg.

lil baby, yes, so many people are loving you already. semoga selamat lahir nanti ye.

Marliza Radzi said...

Intan: alhamdulillah :)

ayin: semoga kita sama-sama selamat insyaAllah :D

Aida Narina said...

Banyak hadiah kamu dapat!! :)

Marliza Radzi said...

aida: yeay :D

madulebah said...

seronoknya!!! happy for you dan doakan awak selamat melahirkan..

eh akak musykil lah sebab tak boleh nampak entry selepas orchard road itu.. huk huk huk

Marliza Radzi said...

madulebah: ameen! Eh tak boleh nampak entri itu? Kenapa ya? Dia display jadi macam mana?

nor'aini said...

wahhhhhhhhhhhhhhh besnye.with the committement n all, kwn2 u make an effort to come.nice, more than nice actually

naem said...

aku masih lagi terasa keseronokan sabtu lepas... miss semua orang...

Marliza Radzi said...

nor'aini: itulah pasal :D

naem: aku juga!!!

madulebah said...

AM : tadak entry langsung.. lepas entry baby shower terus entry orchard road... uwaaaaaaaaa

haritu pernah gak jadi dengan entry Anuar Manshor..

kena hijab ke pandangan akak ni?

chika said...

woowwwwwww best! Lucky your are.
unfortunately, my BABES semua jauh :(

Marliza Radzi said...

madulebah: eh memanglah tak ada entri lain in between orchard & this one.

Chika: most of them inipun jauh, itu yang sangat terharu tu. Huhu. Tapi of course lah chika lagi jauh dari kawan2.

madulebah said...

eh ye ke? tp naper akak nampak ada recent update? ha ha ha.. obsess sangat kat entry2 AM kot :p

Wafaa said...

Cool la korang.

btw, tu dinding kuning memang kuning ek? Ke, diorang yg tampal?

Marliza Radzi said...

madulebah: hahaha! takdelah, kak.

wafaa: bukan dinding kuning tu. kat living hall ada kayu yang built-in sekali dengan cabinet. maybe flash buat dia nampak kekuningan sikit. hehe.

dodah said...

wakakaka... dan hari tersebut tidak berakhir begitu sahaja.. melepak di Banafe Village sehingga tgh malam.. Am plak belanja...tq am! Aku balik umah kul 3am.

Dan tanpa disedari membawa kunci umahmu..wakaka. my bad.

Marliza Radzi said...

dod: hahaha it's OK bebeh. Dah dapat balik dahpun kan? Thanks for everything ;)

sharel said...

seronoknya ada member2 macam tu..

member-member laki memang takde nak buat macam ni..aku rasa kena cari geng lain la.. geng-geng pondan ke..(kalau girls sah aku kena tidur kat porch..)hehe

Suzie said...

this is so WOW,kalo i pun mmg akan menangis..hehe..

Marliza Radzi said...

Sharel: Hahaha ngekslah. Gaya persahabatan lelaki & perempuan memanglah lain.

Suzie: kaaaaaan?!

mastdewi said...

uwaaaaa...wish i was there..tp sapela saya tidak tergolong di dalam kwn2 yang rapat...uhuk

Marliza Radzi said...

mas: eleh kamu. balik ke JB pun tak sudi menjenguk kami di ARSA. sob sob.

grenlina said...

wah, syoknya jd kamu!! btw, umar sebijik mcm roy la... comel!

Marliza Radzi said...

lina: Umar macam kadang-kadang Asril, kadang-kadang Far. tapi bentuk muka, dagu, bibir, definitely Far. hehe.

Alin said...

Am...sangat meriah...n comel...tak sabar kan nak tunggu baby kuar....hehehehehe

Marliza Radzi said...

kak lin: tak sabar tapi berdebar. exited tapi anxious. macam-macam perasaanlah. hehe.

Juma Karamah said...

eh Jac kawan kamu ek? Haha! memang seakan bila sekali pandang! Berkali2 pandang pun memang sama jugak:)

Marliza Radzi said...

karamah: haha memang ramai orang panggil dia Jac.

sharel said...

oit..dah beranak ke? senyap je..heheh
eh bila due?

Marliza Radzi said...

sharel: haha belum. kalau dah beranak, mesti kecoh nak update :P EDD 3/5.

Anonymous said...

Hello im new to this board i hope i will be able to help out & give something back here because iv learned allot myself.

Thanks

[URL=http://plasteringcoursesuk.co.uk][B]plastering courses essex[/B][/URL]

Anonymous said...

Greetings i am new here, I find this board very useful & its helped me out allot. i hope to be able to give something back & help others like it has helped me.

I like [url=http://watch-family-guy-free.warlordz.co.uk]family guy episodes free[/url] this help pass a fair amount of time.

Thanks allot, See you about.