Thursday, September 15, 2011

Photography takes an instant out of time,
altering life by holding it still
.” - Dorothea Lange


I was looking through our DSLR memory card and found these photos:

My darling Hadi, taken on 27/02/2011, back when he was still a demok demok tembam baby, with full cheek, Michelin man biceps and well, much shorter hairdo.

This was taken in Marche and I remember that itulah kali pertama Hadi threw tantrum in public; basically because he was sleepy and thirsty and there were too many people at The Curve that day. I remember thinking, “I am never going out with this boy again!” Hehehe.
Kelihatan di situ wajah sudah mula tak berpuas hati.Diketik ketika kelihatannya seperti sedang ingin memulakan tantrum. Kerana emaknya yang lapar telah hilang di celah-celah gerai meninggalkannya. Cantiknya mencemik!


But like I said in my previous post, we parents learn something new almost everyday. The key is, belajar fahami anak and try to accommodate to his needs (and tantrum!) Tentu, Hadi still buat perangai in public now and then lalu menyemakkan kepala, rasa nak balik there and then but alhamdulillah, after 16 months, belum ada yang we couldn’t handle lagi. Oh you should see me on those bad days; tudung senget, wajah comot; real sexy T___T

16 months. Wow. Never a single dull (and quiet!) day with him around :)

9 comments:

Teacher Sharifah - Huda Tuition Centre said...

Lihat itu, muka mahu mula naik tantrum pon comel. Ibunya apatah lagi ;)

Huda said...

oh haha, bagaimana ID saya sebelum ini menjadi teacher sharifah ibuku? kak yanti, yg sebelum ini adalah saya ya hehe

AyinEmran said...

Haha Huda selalu kelakar.

Hadi tembamnya! Pening kepala kan bila sekarang jadi monster gred a kat kedai makan? Kasih kdg2 semua orang dia nak usik. Makan dengan tenang, apa tu? Haha!

Marliza Radzi said...

Huda: Begitu terkejut kumelihat siapakah teacher Sharifah! Haha.

Ayin: Makan dengan tenang bila dia ada hanya berlaku ketika dia tidur. Oh amannya.

thehealthinspector: said...

btul tu. makan dgn tenang dah tiada dlm kamus hidupku. adam will sit still masa dia tgh lapar. dah kenyang, mula lah buat hal. oh, dan bila dia tdo. dpt lah membeli belah dgn aman. masa tu rasa anak akulah yg plg best dlm dunia. haha

Marliza Radzi said...

Ija: Bayi tidur ketika kita makan/shopping adalah nikmat dunia!

Huda said...

Hehe, dunia internet selalu menipuku hingga ku lupa identiti diriku haha :p

health said...

hey very cute pics and really very awesome blog thanks for sharing it

Men's health said...

Amazing post i loved reading your blog, and so nice pics, thanks for sharing it,